sunnuntai 16. lokakuuta 2011

perniön ponitalli

Ensimmäisen postauksen aiheena on nyt sitten Perniön Ponitalli. Olin 14.-16.10 kaverini Veeran kanssa Perran esteleirillä. Ensimmäisenä iltana, siis perjantaina, valittiin huoneet, tehtiin esittelykierros ja valittiin hoitohevoset. Itse sain hoitohevosekseni Perran Dancing Queenin, eli Ponitan.

Seuraavana aamuna sitten aamupalan jälkeen ilmestyi tuntilista tallin ilmoitustaululle. Lauantaina oli ohjelmassa kaksi estetuntia ja yksi itsenäinen tunti per leiriläinen, sunnuntaina sitten yksi estetunti ja yksi itsenäinen tunti. Mulla oli ensimmäiselle estetunnille osunut ratsuksi Perran Buckefalos eli Bucke. Tunti meni ihan ookoo, Bucke ei ollut oikein mun tyylinen poni. Meni parit tiet vähän perseelleen ja näin, ihan kohtalaisesti kuitenkin.

Seuraava estetunnillani sain mennä Ponitalla ja tunti meni oikeasti superhyvin. Tykkäsin Ponitasta heti enemmän kuin Buckesta, pieni tamma oli kuuliainen ja vauhdikas ja ah. Hypättiin vähän vinoa linjaa, sarjaa, okseria ja ympyrällä paria ristikkoa. Korkeimmillaan sarjan B-osa taisi olla jotain 90cm.

Itsenäiselle tunnille sain sitten Charmtrollin, eli Palleron - pullean ja maailman suloisimman vuoniksen SM-mestarin. Menin Pallerolla ilman satulaa ja koitin kovasti tuuppailla heppaa, ehkä vähän huonoin tuloksin. Pallerolla oli ihanan pehmeoinen ja leveä selkä, ja kaikissa askellajeissa oli tosi helppo istua.

Ilta meni sitten hullutellessa ja tekstaillessa, meni Veeran kansa vähän lujaa. Ainiin, Veera hyppäsi elämässään ensimäistä kertaa "kunnon" esteitä! Eka tunti Luffe-ponilla meni niin ja näin, tuli pari kieltoa ja Veera ehti lentämään, mutta toinen estetunti Vaavilla sujui jo paljon paremmin!

Sunnuntaina sitten taas aamulla katsomaan ponilistaa. Osallistuin ensimmäiselle estetunnille, Ponitalla taas. Itsenäisen menisin Luffella. 09:00 menin sitten laittamaan Ponitaa kuntoon ja puolen aikoihin selkään. Verkassa poni tuntu tosi hyvälle ja alkuhypytkin suju tosi hienosti. Harjoiteltiin vähän taas vinoja teitä ja hypättiin vesimattoa. Puolen tunnin kuluttua aloittamisesta lähdettiin sitten hyppäämään rataa.


  1. Punainen pysty
  2. Okseri
  3. Kaksiosainen sarja
  4. Vesimatto
  5. Keltainen pysty
  6. Sinivalkoinen pysty
Nuo mustalla numeroidut kuuluvat perusrataan. Ykköseltä tuli kaareva tie okserille, okserilta sarjalle, sarjalta sitten vitosen vierestä vesimatolle, okserin takaa keltaiselle pystylle ja ihan sarjan vierestä kutoselle.

Kun kaikki oli tämän radan ratsastanut, siirryttiin sitten seuraavaan tehtävään, eli perusradan jälkeen uusintaan. Eli ratsastettiin yllä kuvailtu rata, mutta jatkettiin sitten kutosesteeltä okserin edestä tiukalla käännöksellä sarjalle uudestaan, sarjan jälkeen tosi tiukka kaarros vitosta viistäen vesimatolle, vesimatolta sitten keltaiselle pystylle. Perusrata meni oikein hyvin kummallakin kerralla, Ponita kuunteli ja käänty tosi hyvin, ite muistin siirtää katseen aina seuraavalle esteelle. Uusintakin meni muuten hyvin, muttei mahduttu tekemään vesimatolta tiukkaa käännöstä sarjalle, mutta pistettiin sitten vähänä pökköä pesään ennen sarjaa ja otettiin aikaa kiinni.
Estetunnin jälkeen oli sitten itsenäinen tunti. Mun piti mennä Luffella, mutta eilisiltana sellanen iso puoliverinen Jäbä oli kiusannut poniparkaa tosi pahasti tarhassa - se juoksutti sitä ympäri tarhaa, puri ja potki sitä kaikkialle ja hyh. Ennen itsenäistä tuntia otin Luffen sitten käytävälle ja aloin harjailemaan, mutta oikeaa kylkeä harjatessa huomasin turvonneen patin ponin lavassa ja se aristi sitä tosi paljon. Kun tunnustelin muutenkin oikeaa puolta poni meinas kaatua kyljelleen kun väisti kosketusta. No, Luffe meni takas sitten karsinaan rapsutusten kera ja menin Ponitalla. Tuuppailtiin ilman satulaa, mutta menin silti ihan rennosti, koska se oli ponin neljäs tunti sinä päivänä.

Siinä kaikki tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti