torstai 27. lokakuuta 2011

ponimaa

Huhhuh, nyt onkin sitten heppatäytteinen syysloma ohi. Olin suunnitellut tekeväni tän postuksen jo maanantaina, mutta kummasti aika meni sitten fysiikankokeiden luvun merkeissä, yäk. Kuvia ei ihan järjettömästi oo, kukaan ei oikein jaksanut kuvailla, mutta toivottavasti tekstistä saa tarpeeksi irti :)

Joo, eli keskiviikkona 19.10 lähti juna kello 13:06 Helsingistä Tampereen kautta Orivettä kohti. Matkaseurana oli Hetta sekä Linda. Matka meni hyvissä merkeissä, vaikka istuttiinkin vähän ahtaasti kolme ihmistä kahden hengen paikalla.. Hetta ja Linda jäivät matkasta Tampeereelle, mutta mä vaihdoin sitten junaa ja puksuttelin vielä 30min Orivedelle saakka. Siellä sitten käytiin Jartsan kanssa kaupassa ennen kuin huristeltiin Ponimaahan. Tavarat vain sisälle, ridakamat päälle ja suoraan hommiin. Eka vähän pahnoitettiin eläinten tarhoja ja heiteltiin heiniä, hepat kanssa sisään ja sitten ratsastamaan. Minä menin tietysti Myyllä (Myy on ehdoton suosikkiponini ja tulee luultavasti mulle ylläpitoon) ja Oona, eräjärveläinen kaverini, meni Palomalla. Oli sitten jo niin pimeää, ettei kuvia oikein saanut eikä videoistakaan saanut mitään selvää.
Myy meni oikein hyvin, olin varautunut hirveään rodeoon, mutta poni heitti vain YHDEN pukin koko ratsastuksen aikana, höh. Ratsastuksen jälkeen sitten sisälle katsomaan leffaa ja tadaa, ensimmäinen päivä pulkassa.

Torstaina aamutalli sitten kahdeksan-yhdeksän aikoihin, hurr kun oli kylmä! Karsinoiden siivouksessa meni kyllä aika kauan, oli jätetty edellisenä päivänä aikamoiseen kuntoon... Leiriläiset siinä sitten ratsastali, ja niiden jälkeen ratsastettiin Oonan kanssa shettikset, Miina ja Helmi. Nekin menivät hyvin, kummallakin oli kivasti virtaa. Myöhemmin sinä päivänä Hetta ja Lindakin pääsivät vihdoin perille ja ilta meni höpötellessä ja Rambotar-pupua helliessä.

Perjantaina oli viimeinen leiripäivä, ja kaikki leiriläiset lähtivät siinä neljän aikoihin. Ehdittiin ennen leiriläisten lähtöä ratsastamaan Myy, Medi, Regina, Larppa, Boy Miina ja Tilda. Myy vähän riehui ja yritti nirhata Miinaa parilla terhakalla potkulla, mutta muuten selvittiin oikein hyvin. Larppaa kokeilin ensimmäistä kertaa ja oli muuten kiva poni! Se on Belgiasta tuotu entinen kisaponi, liikku kivasti ja anto heti niskasta periksi.

  
 
Lauantaina sitten mentiin maastoon, minä Lempillä, Linda Larpalla, Hetta Mindyllä ja Lotta Palomalla. Noh, voisi sanoa että mentiin ihan sairaan lujaa, Larppa meinas lähteä käsistä ja huhhuh :D Oli silti tosi kivaaa! Myöhemmin ratsastettiin vielä Myy, Kake ja Boy. Myy oli hyvän tuntuinen ja yleensä vaikeaksi osoittunut vasemman puolen laukkakin sujui jo tosi sulavasti. Iiks, huomenna olisi kisat! Leikkituntikin vedettiin ennen sisällemenoa, minä Miinalla, Hetta Inkkarilla ja Linda Tildalla. Oli kyllä hauskaa niin poneilla kuin ratsastajillakin.

Sunnuntai, kisapäivä. Herätys poikkeuksellisesti jo 20 vaille seitsemän, seittemältä sitten aamutallia älyttömään kylmyyteeen. Jartsa ei olisi millään jaksanut tulla heittelemään mönkkärin kaa heiniä, mutta kun oli sitten soitettu ja manguttu oikein nätisti niin kyllähän se sieltä tuli. Hepat pihalle ja tallin supernopea siistiminen. Vielä esteet kentälle ja käytävä siistiksi, tadaa. Kymmentä vaille kymmenen oltiin valmiita, oltiin lauantaina puhuttu että yheksäks ehittäis valmiiksi.. Noh, ei auttanut, kisavaatteet päälle ja ponit tarhasta. Menin Myyllä, 60cm luokan. Ensiki tunti puunausta, ponille sekä häntään että harjaan letit ja muuten puhtaaksi. Joskus yhentoista aikaan alkoi sitten mun luokka, verkassa Myy meni kohtalaisesti, otti pari hyvää hyppyä mutta yhden huononkin, lähti tosi kaukaa. Neljäntenä starttasin, mutta hienosti sitten kiellettiin ekalle.. Komensin ponia vähän railakkaasti ja tuli pukkia vastaukseksi, mutta yli mentiin tokalla yrityksellä. Muuten rata sujui itseasiassa oikein hyvin, poni vaihto hienosti laukat ja kääntyi just sinne minne piti. Neljänneksi vasta tultiin, mutta ens kerralla sitten paremmin!




larppa

myy




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti